Can't display Hotend and bed Version 1.3.9!


#1

new version can't display graph

but Terminal have data ?
Recv: ==T:32.32 /-28416.00 ==B:33.07 /0.00 @:0 B@:0
Recv: ==T:32.21 /-28416.00 ==B:33.07 /0.00 @:0 B@:0
Recv: ==T:32.16 /-28416.00 ==B:33.10 /0.00 @:0 B@:0
Recv: ==T:32.14 /-28416.00 ==B:33.13 /0.00 @:0 B@:0
Recv: ==T:32.08 /-28416.00 ==B:33.10 /0.00 @:0 B@:0
Recv: ==T:32.11 /-28416.00 ==B:33.05 /0.00 @:0 B@:0
Recv: ==T:32.08 /-28416.00 ==B:33.05 /0.00 @:0 B@:0
Recv: ==T:32.08 /-28416.00 ==B:33.05 /0.00 @:0 B@:0
Recv: ==T:32.08 /-28416.00 ==B:32.97 /0.00 @:0 B@:0
Recv: ==T:32.08 /-28416.00 ==B:33.02 /0.00 @:0 B@:0
Recv: ==T:32.08 /-28416.00 ==B:32.97 /0.00 @:0 B@:0
Recv: ==T:32.08 /-28416.00 ==B:32.99 /0.00 @:0 B@:0
Recv: ==T:32.08 /-28416.00 ==B:32.97 /0.00 @:0 B@:0
Recv: ==T:32.08 /-28416.00 ==B:32.94 /0.00 @:0 B@:0
Recv: ==T:32.08 /-28416.00 ==B:32.92 /0.00 @:0 B@:0
Recv: ==T:32.08 /-28416.00 ==B:32.94 /0.00 @:0 B@:0
Recv: ==T:32.08 /-28416.00 ==B:32.92 /0.00 @:0 B@:0

OctoPi Version 1.3.9
Printer : CR10S Pro


#2


#3

Looks like your printer's firmware is outputting a non-standard temperature string, does it work if you use any other host software like pronterface or repetier host?


#4

Recv: FIRMWARE_NAME:Marlin Ver 1.30.0 (Creality3D) SOURCE_CODE_URL:https://github.com/MarlinFirmware/Marlin PROTOCOL_VERSION:1.0 MACHINE_TYPE:3D Printer EXTRUDER_COUNT:1 UUID:cede2a2f-41a2-4748-9b12-c55c62f367ff
Recv: Cap:EEPROM:1
Recv: Cap:AUTOREPORT_TEMP:1
Recv: Cap:PROGRESS:0
Recv: Cap:PRINT_JOB:1
Recv: Cap:AUTOLEVEL:1
Recv: Cap:Z_PROBE:1
Recv: Cap:LEVELING_DATA:1
Recv: Cap:SOFTWARE_POWER:0
Recv: Cap:TOGGLE_LIGHTS:0
Recv: Cap:CASE_LIGHT_BRIGHTNESS:0
Recv: Cap:EMERGENCY_PARSER:0
Recv: ok


#5

Hi
I have the exact same problem as Witawat also with a Creality CR10-S Pro, OctoPrint 1.3.10 on OctoPi 0.15.1

The serial log shows temperatures as follows...

2019-01-13 17:47:26,353 - Recv:  ==T:28.18 /0.00 ==B:65.52 /65.00 @:0 B@:0
2019-01-13 17:47:29,341 - Recv:  ==T:28.24 /0.00 ==B:65.34 /65.00 @:0 B@:0
2019-01-13 17:47:32,346 - Recv:  ==T:28.24 /0.00 ==B:65.17 /65.00 @:0 B@:0 

.. but OctoPrint and Repetier Host can't interpret it and hence show 0° or no cur. temp.

Latest Firmware based on Marlin 1.60.3 from Ceality site is installed:

Recv: FIRMWARE_NAME:Marlin Ver 1.60.3 (Creality3D) SOURCE_CODE_URL:https://github.com/MarlinFirmware/Marlin PROTOCOL_VERSION:1.0 MACHINE_TYPE:www.cxsw3d.com EXTRUDER_COUNT:1 UUID:cede2a2f-41a2-4748-9b12-c55c62f367ff
Recv: Cap:EEPROM:1
Recv: Cap:AUTOREPORT_TEMP:1
Recv: Cap:PROGRESS:0
Recv: Cap:PRINT_JOB:1
Recv: Cap:AUTOLEVEL:1
Recv: Cap:Z_PROBE:1
Recv: Cap:LEVELING_DATA:1
Recv: Cap:SOFTWARE_POWER:0
Recv: Cap:TOGGLE_LIGHTS:0
Recv: Cap:CASE_LIGHT_BRIGHTNESS:0
Recv: Cap:EMERGENCY_PARSER:0
Recv: ok

Is there a work-around for Octoprint available or is it required that the manufacturer fixes the firmware?
Thanks in advance!


#6

Use this forum's search feature: Temperature info not parsed correctly


#7

... had tried the search but apparently not with the right terms.
Thanks for your hint - that should help!