Log error and slow start webinterface


#1

What is the problem?
Log error and slow start of the webinterface.
It take 15 minutes before i can get in to the webinterface

What did you already try to solve it?
Download the log, but i do not understand the error

Additional information about your setup (OctoPrint version, OctoPi version, printer, firmware, octoprint.log, serial.log or output on terminal tab, ...)

This is my error:

Feb 3 09:52:05 octopi kernel: [ 290.226213] gspca_main: ISOC data error: [0] len=0, status=-63


#2

Hi @Nodo3Dender!

A bit more information about what you are working with would be quite helpful:
Versions of OctoPi & OctoPrint, the Raspberry Pi model, the browser you use, the OS the browser is running on and more of the log file than just one line.


#3

Hello,

Thanks for helping.
I have OctoPi 0.15.1, Octoprint 1.3.10
Rasbery PI B+, connected with netwokcable, and 2.5A Power.
I have test it with Chrome and Firefox (latest version) Windows 10
No CAM on the PI
3d printer, Edge 3 Pro.
Starting the pi with screen, no errors

syslog (short version).log (3.0 MB)


#4

I'm afraid that the RasPi B+ with one single ARMv6 core is way underpowered for the Use with OctoPrint. A Raspberry Pi 3B is recommended.


#5

Okay.... That is the problem. And just for monitoring the printer?
I like the telegram function.


#6

Sorry for the delay, I just came back from work.
So you mean to print from the printers SD card and let OctoPrint observe?

I think also with that scenario, the B+ can't handle it.
The single chip on the board has to observe the USB port, the LAN port other things in the background.


#7

Okay, thanks! I think i will order a newer version.