M600 Hotend too cold to change filament


#1

What is the problem?
When trying to print an item from withen Octoprint the hot end starts warming up, and once its at temperature I receive the error

Your printer's firmware reported an error. Due to that OctoPrint will disconnect. Reported error: M600 Hotend too cold to change filament

What did you already try to solve it?
Increasing timeout timer, re flashing firmware, verified proper Filiment run-out sensor settings. I even tried updating to the newest firmware version of Octoprint.

Additional information about your setup (OctoPrint version, OctoPi version, printer, firmware, octoprint.log, serial.log or output on terminal tab, ...)

I am using the newest version of Octoprint and Marlin 1.1.8. I am able to load a print from the SD Card directly on the printer and print items without any issue. I know the filliment sensor is working fine because I have tested removing the filiment and the printer will stop and have me change it.

When trying to print with Octoprint, one of two things will happen. Some times, i will get a message on the screen of the CR-10S that will say "Changing Filliment" and it will eject the filiment and have me load it back up. when doing so it gets stuck in a loop and comes back to the "Changing Filiment" screen.

Other times (Which happens most often) I get the message in Octoprint that says

Your printer's firmware reported an error. Due to that OctoPrint will disconnect. Reported error: M600 Hotend too cold to change filament

Please help!

Thank You.


#2

Did you solve this problem? I have the same issue.